Aanraders

Summer of Color – aanraders juni

Omdat ook wij samen met BLM staan en vinden dat er eindelijk eens een eind moet komen aan het systematische racisme waar de hele Westerse wereld zich schuldig aan maakt, delen we de hele zomer in onze facebook groep allemaal fantastische boeken die geschreven zijn door people of color met elkaar. Hier volgt een greep uit de boeken die de revue gepasseerd zijn.

Clap when you land – Elizabeth Acevedo
Als je nog op zoek bent naar een gaaf nieuw audioboek, hoef je nu niet meer verder te zoeken!Clap when you land is de schitterende nieuwe ‘novel in verse’ van Elizabeth Acevedo, de schrijfster van With The Fire On High en Poet X. Het boek gaat over twee zussen die niet van elkaars bestaan af weten van wie hun gedeelde vader overlijdt in een vliegtuigcrash. Het is een boek over verlies, over identiteit (w.b. seksualiteit, afkomst, toekomstperspectief), hoop en liefde. En ik kan niet anders dan iedereen aanraden om het audioboek te luisteren want het is zó krachtig!
Het boek bevat lgbtq+ thema’s én is geschreven door een person of color. Het is natuurlijk elke dag tijd om diverse boeken te lezen en te luisteren, maar deze maand is het nóg meer tijd om onze best hiervoor te doen. 

Felix Ever After – Kacen Callender
Felix Ever After is de nieuwe YA contemporary van Kacen Callender (ook wel bekend van Queen of the Conquered). Het is een own voices roman over Felix, een donkere trans-jongen die héél hard bezig is om aangenomen te worden door zijn droomuniversiteit.Het boek gaat over zijn leven (zowel trans en black joy als hoe hij omgaat met racisme en transphobia), liefde én er zit misschien zelfs een quasi-love triangle in die voor de verandering eens níét cliché of vervelend is!
Het boek is grappig, mooi en emotioneel – alles wat een goede YA contemporary moet zijn, en het maakt thema’s die in deze tijd oh-zo belangrijk zijn ontzettend toegankelijk voor alle lezers.
Oh… en heb ik het al gehad over de kaft van dit boek? Talk about a stunner! 

The Color Purple – Alice Walker
Het eerste spotlightboek geschreven door een PoC voor Pride deze maand is The Color Purple. Geen YA, maar omdat het zo’n belangrijk boek is, wil ik daar de maand mee beginnen.The Color Purple is een Amerikaanse klassieker, oorspronkelijk gepubliceerd in 1982, speelt zich af in het Diepe Zuiden waar de onderdrukking het allerergst en meest geweldadig was. Het bespreekt ontzettend belangrijke thema’s, zoals onderdrukking, armoede en het ontdekken van je eigen seksualiteit én macht vanuit wie je bent.Het boek is in de jaren 80 ook verfilmd met de weergaloze Whoopi Goldberg in de hoofdrol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *