Boekenraven

WINACTIE – Boekenraven 1 jaar!

Update 15-07: De winactie is gesloten! Via de YA facebookgroep en onze Instagram kun je een officiële aankondiging van de gelukkige winnaar vinden! Melanie Hoogvliet heeft De IJzige Verloofde gewonnen!

Gefeliciteerd, Melanie! 🙂

De tijd vliegt! Het is een onrustig jaar geweest, maar de Boekenraven hebben gelukkig niet stil gezeten. In het eerste jaar van ons bestaan hebben we 6 boeken gelezen van verschillende auteurs. Dat willen we natuurlijk met jullie vieren! Jij kunt één van deze 6 boeken nu winnen. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Meedoen is erg eenvoudig, je hoeft niet naar één van onze voorgaande meetings geweest te zijn! Laat gewoon ons via één van onze kanalen (Facebook, Instagram, reactie op de website, e-mail naar hoi@boekenraven.nl) weten voor welk boek jij meespeelt én waarom. Weet jij niet meer precies welke boeken we gelezen hebben? Geen probleem, hieronder zetten we ze allemaal voor je op een rijtje. Daarnaast zullen de recensies van deze boeken binnenkort op de nieuwe website geplaatst worden, dus houd het in de gaten!

Wil jij extra kans maken? Je opgeven levert één lootje op, onze winactie delen op social media ook en ben je in een creatieve bui? Een tekening, kunstwerk of verhaal over één van de boeken levert óók een extra lootje op. Tot zondag 12 juli 23:59 uur heb je de tijd om mee te doen en daarna zullen we via een video op Instagram en Facebook bekend maken wie er heeft gewonnen.

Veel succes en alvast veel leesplezier!

#1 King of Scars / De Verminkte Koning

Nikolai Lantsov heeft altijd al een talent gehad voor het onmogelijke. Niemand weet precies wat hij heeft meegemaakt tijdens de bloederige burgeroorlog in zijn land – en dat wil hij graag zo houden. Nu zijn vijanden zich verzamelen aan de verzwakte grenzen, moet de jonge koning een manier vinden om Ravka’s geldkist te vullen, nieuwe allianties te vormen en de groeiende dreiging voor het eens zo grote Grishaleger stoppen.
Maar elke dag wordt een duistere kracht in hem sterker, die alles wat hij heeft opgebouwd dreigt te verwoesten. Met de hulp van een jonge monnik en een legendarische Stormblazer reist Nikolai naar alle uithoeken van Ravka, om de diepste magie op te zoeken en zo de verschrikkelijke erfenis in zijn lichaam te verslaan. Hij zal alles moeten riskeren om zijn land en zichzelf te redden.

#2 Sky in the deep / De Hemel in het IJs

De wereld van de zeventienjarige Viking-dochter Eelyn bestaat uit oorlog voeren. Ze weet niet anders dan dat ze samen met haar clan, de Aska, telkens weer strijdt tegen hun grootste vijand, de Riki. Haar leven is wreed, maar eenvoudig: vechten en overleven. Totdat ze op het slagveld het onmogelijke ziet: haar broer die meevecht met de Riki. De broer die ze vijf jaar geleden zag sterven.
Eelyn wordt gevangengenomen en moet als slaaf overwinteren in de bergen bij de Riki. Maar als ze zichzelf begint te herkennen in de mensen die ze altijd heeft geleerd te haten, brokkelt de wereld die ze zo goed dacht te kennen langzaam af. Wanneer het dorp wordt aangevallen door een meedogenloze derde clan, moet Eelyn Fiske vertrouwen, de vriend van haar broer die haar meerdere keren heeft geprobeerd te vermoorden. Samen moeten ze een einde maken aan de bloedvete tussen de Aska en de Riki, anders zullen ze moeten toekijken hoe hun mensen worden afgeslacht.

De hemel in het ijs is een meeslepend historisch avontuur geïnspireerd op het tijdperk van de Vikingen, over loyaliteit, vergeving en de definitie van familie.

#3 The Bear and the Nightingale / De Beer en de Nachtegaal

Een sfeervol, betoverend en fascinerend avontuur in het besneeuwde landschap van het oude Rusland. De Beer en de Nachtegaal van Katherine Arden is perfect voor lezers van Erin Morgenstern en Neil Gaiman.

In een dorp op het randje van de wildernis in het noorden van Rusland, waar de ijskoude wind blaast en het altijd lijkt te sneeuwen, vertelt een oude min sprookjes over de Winterkoning. Verhalen over oude magie die worden verboden door de kerk.

Maar voor het jonge, wilde meisje Vasya zijn het meer dan alleen verhalen. Alleen zij ziet de geesten rondom het huis die haar beschermen. Alleen zij voelt de groeiende krachten van een duistere vorm van magie in het bos… 

#4 A Winter’s Promise / De IJzige Verloofde

Een waanzinnig betoverende serie die met geen ander is te vergelijken.
De spiegelpassante van Christelle Dabos is dé fantasyhit van dit moment. Ontdek een betoverende wereld in De ijzige verloofde, het eerste deel van deze magische, nieuwe serie.

Een onvergetelijke heldin, een adembenemende wereld van zwevende arken en familieclans, een verhaal dat nog nooit eerder is verteld – treed binnen in een fabelachtig universum waar je voor altijd wilt blijven vertoeven…

Ophelia, een eigenzinnig buitenbeentje en onbegrepen genie van de ark Anima, heeft twee gaven: ze kan de geschiedenis van voorwerpen lezen en ze kan reizen via spiegels. Onverwachts wordt ze uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert maar invloedrijk lid van een machtige clan. Ze is gedwongen hem te volgen naar Citaceleste, de hoofdstad van de ijzig koude ark Pole. Daar ontdekt ze dat ze een pion is in een politiek spel dat niet alleen verstrekkende gevolgen voor haar eigen leven heeft, maar ook voor haar geliefde Anima.

‘Sommigen zullen aan Alice in Wonderland denken, anderen aan Harry Potter en weer anderen aan Miyazaki’s wereld. Maar denk vooral: een toekomstige klassieker in de young adult-literatuur.’

#5 House of Earth and Blood / Huis van aarde en Bloed

Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

#6 The Hate U Give (Ook Nederlandse titel)

Starr Carter woont in een armoedige, zwarte buurt, maar gaat naar een dure witte school. De balans die Starr tussen deze werelden heeft gevonden, wordt overhoop gehaald als haar beste vriend Khalil voor haar ogen wordt doodgeschoten door een politieagent, onschuldig. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid, overleven in de twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

#7 Zit er voor jou niets tussen of heb je braaf alles meegelezen?

Je mag ook meedoen voor een boek dat is aangeraden bij de “Summer of Color”!
– Kalynn Bayron – Cinderella is Dead
– Ashia Monet – The Black Veins
– Kacen Callender – Felix Ever After
– Elizabeth Acevedo – Clap When You Land
– Alice Walker – The Color Purple

Heel veel succes en may the odds be ever in your favour!

19 gedachten over “WINACTIE – Boekenraven 1 jaar!”

 1. ik doe graag mee voor de nederlandse titel The Hate U Give . lijkt mij een mooi en zeker een actueel boek.

 2. nr 5 zou ik heel graag willen lezen! Heb al andere boeken van deze reeks gelezen maar deze nog niet

 3. gefeliciteerd! ik loot graag mee voor #4 A Winter’s Promise / De IJzige Verloofde. Ik zie en hoor veel goede berichten over dit boek. Wil het graag zelf ervaren.

 4. Ik maak graag kans op House of Earth and Blood dit schijnt een geweldig boek te zijn.
  Ook een lekkere dikke pil, daar kom ik de zomer wel mee door.
  Ik volg nu ook op Facebook & Instagram.

 5. The hate U give lijkt mij een indrukwekkend boek. Gelukkig de film nog niet gezien dus ik kan via het boek mijn eigen fantasie inkleuren!

 6. Graag waag ik een kansje voor Sky in the deep / De Hemel in het IJs (de Nederlandse uitgave). Heerlijk in een spannend sterk Viking verhaal duiken met een prachtige vrouwelijke hoofdpersoon! Plus natuurlijk historisch verhaal <3 en een Scandinavische setting met een prachtige titel 😉

 7. Gefeliciteerd 🙂
  Ik doe graag mee voor het volgende boek: #5 House of Earth and Blood / Huis van aarde en Bloed.
  Zou ik graag willen lezen 🙂
  Groetjes Anneliese

 8. #3 De Beer en de Nachtegaal. Lijkt me zo’n ontroerend verhaal!!
  Sprookjes zijn mijn favoriet! Hetgeen waar ik het meest van geniet 🙂
  Een kop thee en koekje of twee erbij. Ja dan ben ik reuze blij!!
  Lekker ontspannen met dit boek. Is precies de afleiding die ik zoek.
  Even mezelf in Vasya’s verhaal verliezen. Dus als je mij uit zou willen kiezen?
  Voor dit bijzondere kado. Zou fantastisch zijn, ik hoop het zo 😀

 9. Gefeliciteerd! Ik wil graag meedoen met de winactie voor een ander boek, namelijk Clap When You Land! 🙂

 10. Ik ga voor het boek ”King of Scars / De Verminkte Koning”. Lijkt me een spannend boek.

 11. Wat een schitterende boeken en er staan er meer tussen die ik nog wil lezen, dus de keuze is zo moeilijk!! Ik ga voor De beer en de nachtegaal, want die staat al het langste op mijn wensenlijst.

Reacties zijn gesloten.