Over Boekenraven

Boekenraven is de leukste YA boekenclub van het Oosten! Wij lezen elke maand amen een boek en bespreken dit in de Drakenkelder van de UT in Enschede of online.

Geschiedenis

In 2019 kreeg oprichtser Marieke het idee om een boekenclub te beginnen omdat ze niet lang geleden naar Enschede verhuisd was, ze meer mensen wilde leren kennen met dezelfde interesses en vooral: om met mensen uit de omgeving te kunnen praten over het allerleukste op de hele wereld, namelijk: boeken. Na een bericht op een bekende YA-facebookgroep bleek er behoorlijk wat animo voor te zijn en werd Boekenraven opgericht. Samen met beheerder Karina werd er gezocht naar een goede plek om de meetings te houden en al snel kwam zij uit op de Drakenkelder op de UT! Daar zijn wij de eerste twee keer samen gekomen.

Op 5 juli 2019 kwamen we voor het eerst samen en bespraken we ons eerste boek, King of Scars in de Drakenkelder! We waren toen met zijn vieren. Inmiddels is onze groep twee keer zo groot, met 8 leden die naar alle meetings komen en hebben we in december een heuse Secret Santa gedaan.

In juli 2020 bestaan we één jaar, en sindsdien lezen we elke maand één boek. De even maanden lezen we een fantasyboek dat ook is vertaald naar het Nederlands, en de oneven maanden lezen we een ‘divers’ boek met een ‘OwnVoices’-ervaring van bijv. een BIPOC, iemand uit de LGBTQIA+ gemeenschap, of iemand met mental illness.